marți, 1 iulie 2008

I Profumi di Pantelleria



Daca sunteti in cautarea unei arome proaspete de vara, dar care sa nu fie obtinuta in urma a zeci si zeci de focus-grupuri si care sa nu aiba un target "young, urban", ci doar un o poveste in urma careia s-a nascut si multa personalitate, vizitati magazinele Beautik si incercati I Profumi di Pantelleria.
Ideea acestor parfumuri s-a nascut in noaptea Anului Nou 1997, din dorinta unor prieteni, oaspeti obisnuiti ai insulei Pantelleria, perla neagra a Mediteranei, de a aduce tribut fumusetii ei salbatice, misterioase. Aromele vinurilor zibibbo (vino liquoroso) si Krug, al caperelor, dar mai ales ale falezelor salbatice, ale cararilor neumblate, ale tufisurilor salbatice care cresc nestingherite in cratere, toate stropite cu nostalgie, sunt inchise in sticlele minimaliste ale parfumurilor Pantelleriei.

Info: Insula Pantelleria ( denumirea veche Cossyra ) este o insula din apropierea Siciliei, de origine vulcanica. Arheologii au descoperit aici urme unor locuinte vechi de 35 000 de ani. Primii locuitori au fost de origine iberica, urmati de cartaginezi (au fost gasite morminte din razboaiele punice), romani, arabi, turci. A fost sub stapanirea printilor de Aragon si a regelui Roger de Sicilia.
Pantelleria inseamna "Fiica a Vantului", care reprezinta vanturile puternice ce vin dinspre coasta de nord a Africii.
Pantelleria este cunoscuta pentru productia de vinuri licoroase de culorare "piersica aurie", provenite din cele trei podgorii ale insulei.

2 comentarii:

Anonim spunea...

imi place blogul tau, este foarte complex! m-ar interesa unde este Beautika. ai folosit vreun parfum de acest gen? este mai bun decat unul de la o casa obisnuita? sau macar la fel de bun?

Mrs Bio spunea...

Au un magazin in Baneasa Shopping City, la parter. Eu am folosit vreo 2 pe piele, le-am testat, si mi s-au parut mai bune. Nu stiu daca pentru toate e la fel. La parfumurile de vara am observat ca nu prea tine mirosul. Desi oamenii de langa mine spun ca tine, insa fiind vorba de arome mai usoare, ma obisnuiesc mai repede cu ele.