marți, 1 iulie 2008

Dupa plaja


In weekend am fost la mare si am stat in soare ca "innecata". Piele rosie si fierbinte, cunoasteti senzatia. Asa ca mi-am achizitionat un lapte hidratant de corp pentru dupa plaja de la Ivatherm (gama romaneasca de dermatocosmetice, produse in Franta cu apa termala de Herculane). Hidrateaza, calmeaza si restructureaza pielea sensibila, reduce roseata si mancarimile, usturimea si senzatia de "piele intinsa". Le face pe toate exact cum scrie pe eticheta.
Si de ce nu ar reusi cand are in compozitie aloe vera, ulei de masline, unt de karite, vitaminele A,C,E, alfabisabolol (extract natural de Vanillomopsis Erythropapa- arbore al padurilor amazoniene- este hipoalergenic si are puternice proprietati antiinflamatoare), ceara de albine, apa termala Herculane.
Poate fi folosit chiar si pentru fata ca baza de machiaj.
Info: Statiunea Baile Herculane se afla la 40 km de Drobeta Turnu Severin, la o altitudine de 160 m, in Valea Cernei, intre pereti inalti de calcar. Parcul National Domogled – Valea Cernei , de o frumusete aparte, rivalizeaza cu cele mai renumite parcuri nationale din lume.
Baile Herculane este cea mai veche statiune balneara din Romania, atestata documentar ca statiune din 153 e.n., de 1853 ani si cunoscuta pentru efectele terapeutice miraculoase ale apelor sale termale. Romanii au denumit-o ”Ad aquas herculi sacras” (La apele sacre ale lui Hercule).
In timpul celor aproape 165 de ani de dominatie romana in Dacia, statiunea Baile Herculane era bine cunoscuta si foarte apreciata de aristocratia romana. Inca exista la Herculane amenajarile in stanca, conductele , apeductele, baile romane. Au fost descoperite sase statuete dedicate zeului Hercules, dupa care s-a dat numele statiunii. O copie de bronz a uneia dintre ele, realizata in 1874, a devenit simbolul locului.
Statiunea termala de pe valea Cernei este renumita inca din Roma Antica pentru izvoarele ei tamaduitoare. A fost admirata de personalitati de-a lungul timpului, de Imparatii Iosif al II-lea, Francisc I, Franz Iosef. Imparateasa Elisabeta descrie in jurnalul ei farmecul statiunii Herculane.

Niciun comentariu: