miercuri, 30 iulie 2008

Vitamina C, un element de baza in lupta contra ridurilor

Multe persoane inca mai cred ca hidratarea pielii tine numai de exterior sau ca se pot rezolva problemele doar cu o crema minune. Primul pas spre o piele frumoasa este interiorul, cu ce alegem sa o hranim. Si nu vorbesc despre cei 2 litrii de apa consumati ci si despre stilul de viata. Un stil de viata sanatos (miscare, alimentatie, spirit) isi pune amprenta benefica si asupra pielii noastre.
Fumatul, poluarea, grasimile, zaharul, alcoolul, stresul dauneaza si pielii, nu numai sanatatii.
Puterea unui singur ingredient
Vitamina C asigura in proportie de 80% protectia impotriva radicalilor liberi. Vitamina C in stare pura si stabila este pana in acest moment cel mai bun aliat in lupta contra ridurilor. Un fresh de citrice in fiecare zi si o masca cu vitamina C in stare pura aplicata saptamanal va lumineaza pielea. Eu am fost fumatoare pana acum o luna si nu s-a vazut asta pe tenul meu, datorita acestor trucuri. Surse de vitamina C: papaya, portocale, broccoli, ardei gras, capsuni, grepfruit, pepene, rosii, mango, cartof, varza, spanac, lamaie, varza, afine, etc.
Un medic american a demonstrat in 1992 ca vitamina C determina la nivelul pielii cresterea sintezei de colagen si este un antioxidant major al radicalilor liberi, avand un efect puternic antiinflamator. Are proprietati antiinfamatorii, poate calma pielea supusa diversilor factori care o agreseaza.
In 1998, tot un medic din State a demonstrat ca tratamentul cu vitamina C pura si stabila aplicata pe ten timp de 90 de zile duce la diminuarea ridurilor cu 84,2 la suta a ridurilor, la cresterea fermitatii pielii cu peste 47 la suta si a tonusului cu 26,3 la suta.

Niciun comentariu: