vineri, 12 septembrie 2008

Ducray Selegel


De ceva vreme ma confrunt cu o problema mai mult decat neplacuta: matreata sau mai bine zis niste cojite pe scalp, care imi amarasc viata. Trebuie sa fiu atenta tot timpul sa nu se vada. Si am parul saten inchis, deci nu sunt greu de observat.
Am incercat mai multe sampoane, nu clasicele sampoane din comert, ci dein farmacie. Insa niciunul nu a dat rezultate satisfacatoare.
Cu samponul pentru matreata uscata de la Klorane chiar am dat-o in bara. S-au inmultit cojile, senzatia de usturime si mancarime s-a intensificat.
Asa mi-am adus aminte ca acum 2 ani cand am avut aceasta problema am folosit cu succes Ducray Selegel, sampon-tratament dermatocosmetic pentru matreata uscata.
Are actiune antifungica asupra Pytirosporum ovale,ciuperca implicata in aparitia matretii uscate (pitiriazis simplex) pe pielea capului si a pitiriazisului versicolor pe pielea triunchiului.
Pentru tratamentul matretii uscate , se aplica dupa metoda 2-3-6 (2 aplicari pe saptamana, se lasa sa actioneze 3 minute, 6 saptamani consecutiv);pentru mentinerea rezultatelor se foloseste samponul ELUTION. Pentru tratamentul pitiriazisului versicolor,samponul SELEGEL se aplica zilnic (15 zile consecutive) pe zonele afectate,timp de 3 minute,dupa care se clateste cu apa din abundenta. Acest sampon se aplica si pe pielea de pe corp nu doar pe par, in acest caz!!!!!!!!!
Se recomanda folosirea concomitenta a samponului pentru spalarea parului.
Evitarea aparitiei acestei afectiuni se face prin 1-2 aplicari saptamanale,pe aceste zone ale corpului.
Aseara l-am folosit si dupa baie nu am observat decat cateva coji. Atentie insa: trebuie clatit din abundenta. Usuca fibra capilara foarte tare, de aceea folositi o masca dupa, pe care sa o aplicati de la jumatatea firului de par.
Mod de prezenatre: flacoane de 125 si 200ml, la un pret de 30, respectiv 40 RON.
Niciun sampon nu va garanteaza ca problema nu va reveni, mai ales ca are foarte mult de-a face cu stresul.
Cea mai buna solutie este sa consultati si un medic dermatolog daca problema este mai grava.

9 comentarii:

Anonim spunea...

nimic nou???

Cristina - L`atelier Jolie spunea...

Of, Of, Of, credeti ca aceste produse din farmacii nu sunt la fel de toxice ca cele de pe piata?
Va recomand sa consultati catalogul OKO Test, e facut de un laborator neutru din Germania care testeaza produsele cosmetice de pe piata si le da calificative. Vichy, L`oreal, garnier etc. toate sunt pe ultimele locuri.
Eu am catalogul acesta ... si pot sa va fac cateva poze sau sa va spun de unde l-am procurat. Lasati un mesaj pe blogul meu ca sa va pot contacta.

Mama spunea...

Mie dermatologul mi l-a prescris. tratamentul tine 6 saptamani, daca nu uit, bag un comentariu atunci, anunt daca merge.

Mrs Bio spunea...

Eu am renuntat la el acum si nu am mai avut probleme.
Am o pritena careia i l-a recomandat tot dermatologul, presupun ca este considerat eficient de catre mai multi.

Mrs Bio spunea...

Fluturas, stiu de oko test, insa scriu in general despre produse pe care ni le putem procura mai usor.

Tiby spunea...

Care e diferenţa între 'pitiriazis' şi mătreaţă? (coji pe pielea capului, chiar şi puţin şi în sprâncene/pe nas)

Aş încerca acest şampon dar nu ştiu pe care metodă din cele 2 să o aplic.

(Am fost la dermatolog, mi-a dat iniţial un tratament cu nişte alifii, apoi un şampon "Kelual D" - pe bază de miere cred; rezultate minore şi instabile...)

Anonim spunea...

Recomand si cremele de la Ducray. M-am dus la un control dermatologic pentru o uscare intensa a pielii si mi-a recomandat gel de dus + crema. Initial am fost reticenta stiind povestea cu companiile producatoare si intelegerile cu doctorii pentru a le baga la inaintare produsele, insa le-am cumparat si-am fost deplin multumita de rezultate. La doar 2 zile de la prima utilizare s-a modificat aspectul pielii, iar acum sunt interesata sa folosesc si alte produse precum cele pentru ingrijirea parului. Asadar, le recomand cu incredere. Totusi, e bine sa mergeti la un control dermatologic pentru ca sunt mai multe variante de produse ( mi-a recomandat un anumit tip de crema din cele disponibile in functie de aspectul pielii ), in caz contrar incercati s-aruncati niste priviri pe prospecte.

Anonim spunea...

Eu am avut spatele plin de o ciuperca numita pitiriazis verzicolore si dupa 15 zile de folosire a samponului DUCRAY mi-au trecut.Eu sunt foarte multumita de EL

Anonim spunea...

Buna , sunt foarte dispreta ..am pete pe spate , pe gat , in zona pieptului..am folosit nizoral crema , dar degeaba..vreau un sampon , o crema care sa.mi treaca cat mai repede ,ma puteti ajuta ?