vineri, 5 septembrie 2008

Eyeliner-ul

Scurt Istoric
A fost folosit in Egipt si Mesopotamia inca din Antichitate sub forma unor dungi negre in jurul ochilor. Tarile arabe au preluat acest obicei cu rapiditate.
In anii '60 tusul este foarte des folosit in prezentarile de moda de designeri precum Mary Quant, "vinovata" de a fi introdus fusta mini in garderoba zilnica a femeilor.
In secolul 21 asa numitii "smokey eyes" au devenit nelipsiti din prezentarile de moda. De asemenea este folosit pentru a sublinia apartenenta la anumite curente sociale, cum ar fi emo, gotic.
Formule
Se regaseste sub mai multe formule: solida sau creionul kohl, lichida sau tusul, pudra compacta, creionul pe baza de ceara naturala ( are o textura mai moale).
Culorile care nu ar trebui sa lipseasca din portfardul niciunei femei, indiferent de formula, sunt maro si negru ( ok, stiu negru e nonculoare, dar mi-e greu sa gasesc alta formulare acum). O dunga maro la baza pleoapei superioare are efect antioboseala. Iar negrul, ei bine, contureaza orice forma si orice culoare de ochi. Problema este restul machiajului cand alegeti creion negru, mai ales aplicat din abundenta. O sa revin cu poze.

Niciun comentariu: