joi, 11 septembrie 2008

Tendinte in machiaj pentru toamna 2008

Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand aud de tendinte in machiaj pentru sezonul X, sunt cuprinsa de un sentiment profund de uimire. Ce-aveti fratilor, v-ati imbolnavit? Cum adica tendinte in machiaj? Adica anul asta ne dam cu ruj rosu, creion albastru si fard de obraz de culoarea piersicii, nu? Si anul viitor? Anul viitor rujul, nu mai conteaza ce culoare, est out, gloss-ul este in. Si daca mie gloss-ul mi se pare gretos din cauza texturii sau eu vreau sa ma dau cu gloss anul asta? Pai nu am voie, ca nu e in tendinte.
Eu stiu ca trebuie umplute paginile cu ceva si nu zice nimeni sa nu scrii articole in care sa prezinti niste tendinte in machiaj, dar modul asta cu in&out sau hot or not mi se pare de prost gust, superficial si deloc constructiv sau educativ.
Si se mai mira, pline de intelepciune, domnisoarele make-up artist si/sau fashion editor ca romancele, mai ales cele care sunt mai "vedete" asa, sunt exagerat de machiate, extrem de coafate? Si ca nu avem educatie, domnule, in acest sens! Pai si cine sa o faca dragelor, daca nu voi? In loc sa scrieti articole pe banda rulanta, preluate evident din editii internationale, cu mici exceptii, ce-ar fi sa va apucati de o documentare serioasa si sa ne educati voi? Nu asta se presupune ca ar trebui sa faca aceste reviste, sa ne arate cum sa facem si mai important decat atat, sa ne explice de ce facem asa? Nu am pretentia sa imi indice ce sa citesc, in afara de asa numitul chick lit, eu nu cer imposibilul de la cei din jur.
E adevarat ca trebuie sa fii capabil sa gandesti, sa iti creionezi in casporul cel dulce o schita a articloului, sa iti faci o documentare cat de cat. Si daca s-ar putea si cu cateva poze exemplificatoare, ar fi perfect. Facute cu femei normale, nu cu manechine.
Asa ca pana atunci ne mai ramane de facut un singur lucru. Sa experimentam singure diverse tipuri de machiaj, sa fim atente la privirile celor din jur, sa descoperim propriile "tendinte" in machiaj si sa le urmam.
Greu, domnule, greu!

Niciun comentariu: