marți, 3 noiembrie 2009

Anticonceptionalele si depresia

Nu mai iau anticonceptionale de o luna si am observat ca nu mai sunt atat de emotiva. Nu este prima data cand fac aceasta constatare. Am mai facut pauze si de fiecare data am observat schimbari in bine in starea mea psihica. Voi aveti reactii adverse de acest gen: emotivitate ridicata, depresie, etc?
Chiar nu am reusit sa gasesc informatii despre asta si medicii ginecologi cu care m-am consultat mi-au spus ca nu prea exista legatura, dar nu stiu...

12 comentarii:

lorenabr spunea...

Nu, sunt fan anticonceptionale de loc atata chimie care bagam in noi zi de zi nu este normal. Au atatea efecte negative care pe parcurs ne strica metabolismul pas cu pas. Mai degraba preservativul.Parerea mea :)! Sa ai o zi buna.

ColourMePretty spunea...

ba da,exista legatura,eu m-am schimbat total de cand am inceput sa le utilizez si atunci cand am incercat sa imi tratez depresia la un psihoterapeut una din primele intrebari a fost :"iei anticonceptionale?".Nu cred ca dc esti o persoana foarte vesela influenteaza,dar daca ai un potential cat de mic spre depresie cred ca il exploateaza.Din pacate eu nu am putut renunta la ele fiindca erau singura metoda contraceptiva de care puteam sa fiu sigura eu personal,nu partenerul caci ei sunt mai delasatori.

Mrs Bio spunea...

@Ramona Nu am cunoscut pe cineva pana acum care sa fi avut aceleasi probleme. Incepeam sa cred ca imi inchipui.

Anonim spunea...

Hello! :) eu sunt medic ginecolog, si da, progesteronul din pastile este responsabil de depresie...

2. ce spune lorenbar e cam aiurea....practic, orice---ORICE---intra in organism are efecte asupra metabolismului---bune si rele(paine, suc,antibiotice, etc , etc).De aia, trebuie apreciate riscurile si beneficiile. Plus ca exista numeroase metode contraceptive, soo, ce e normal, si ce nu e, mi se pare relativ :D

virginia

Anonim spunea...

Si eu iau de cativa ani anticonceptionale si mai fac pauza de o luna, doua din cand in cand, iar ceea ce am observat este:
- slabesc automat macar 2kg in luna in care nu mai iau anticonceptionale, fara sa imi schimb regimul alimentar
- pilulele reduc pofta de ... "iubareala" - cand nu iau pilule ma simt mai atractiva si mai "iubareata" (cu toate ca am acelasi prieten de ceva timp)

Anonim spunea...

deci eu sunt o persoana extraordinar de vesela in general : rad, glumesc, etc. De 2 sapt iau anticonceptionale si sunt foarte depresiva. Si sa nu mai zic ca se apropie examanele... nu stiu ce sa mai fac...nu credeam ca sunt atat de nenorocite ! Cred ca mai bine renunt la sex decat sa mai am starile astea de rahat.

Anonim spunea...

da,si eu am avut si am aceeasi problema.am mai intrerupt de 2 ori si am reluat in speranta ca este doar o inchipuire de-a mea.acum se intampla acelasi lucru.enervant este ca doctorii spun ca nu are legatura cand noi clar o simtim pe pielea noastra.

Mrs Bio spunea...

Eu am renuntat de ceva vreme si imi dau seama ca actionam foarte diferit in anumite situatii fata de cum reactionez acum.

Anonim spunea...

Ma alatur si eu voua. Ma bucur foarte tare ca ai deschis acest subiect.

Eu am inceput sa iau AC-uri in februarie anul acesta. Mentionez ca eu sunt o fire foarte vesela, optimista si in general trec cu capul sus de problemele cu care ma confrunt. Dupa ce am inceput sa le iau am inceput sa devin tot mai sensibila, sa plang din orice, sa reactionez in unele feluri in care nu as fi reactionat inainte. Lumea incepea sa imi reproseze ca sunt tot mai sensibila, ca m-am schimbat mult. Ajunsesem la o stare a depresiei in ultima faza, daca pot spune asa. Cu cateva zile inainte de ziua mea, nu mai voiam sa mai traiesc, eu, persoana vesela si plina de viata.

Am fost la dr si i-am spus toate prin cate am trecut. Efectul lor curativ a fost indeplinit, deci puteam renunta la ele. Azi e prima zi de cand nu le mai utilizez. Eu sunt sigura ca oricate probleme are cineva, nu este atat de afectat precum in perioada de folosire ac-urilor.

Eu nu mai vreau sa le folosesc nicicand.

Anonim spunea...

buna tuturor!eu sunt noua pe aici, insa am citit opiniile voastre si as vrea sa impartasesc cu voi experienta mea in legatura cu anticonceptionalele:iau de 3 ani yasmine(bineinteles, fara un control prealabil amanuntit) si dupa 3 luni de la inceperea lor am inceput sa ma simt psihic tot mai ciudat...pana am cazut intr-o depresie groaznica, cea in care ma aflu si in ziua de azi.nu am stiut niciodata de ce, aveam crize de isterie, tristete interminabila, tentative de suicid(3 anul asta).intr-un final am ajuns la medicul psihiatru acum o luna, am inceput un tratament cu care ce-i drept ma simt mai mult leguma.din pura coincidenta am cautat pe net despre efectele AC si am ramas stupefiata sa vad ca ele sunt cauza depresiei mele.pentru a ma asigura ca nu am halucinatii, am intrebat un medic specialist daca are vreo legatura si mi-a raspuns ferm:DA, TE-AI SUPRADOZAT CU HORMONI, YASMIN FIIND F PUTERNIC SI PROGESTERONUL A DUS LA CARENTA DE B6, IMPLICIT LIPSA SEROTONINEI.de ieri am oprit pastilele...nu mai imi trebuie in viata mea asa ceva. si ca sa fiu mai explicita de ce mi s-a intamplat mie si nu altora...: eu sufar de urticarie cronica si am o dieta rigida, astfel, cum eu nu aveam de unde sa asimilez destule vitamine, progesteronul a mancat toate rezervele, chiar si alea minime.cam asta este.sa aveti o zi buna si multa sanatate

Anonim spunea...

este foarte ciudat,plang din orice prostie si traiesc aceleasi stari mentionate de voi mai sus,plus ca ulterior dupa actiunile mele:nervi,crize,plansete mi se pare ca am reactionat in cel mai prostesc mod cu putinta.Aceste reactii nu le aveam inainte;poate ma enerveam dar sunt o fire destul de puternica,nu as fi plans din price prostioara.Chiar nu stiu ce ar trebui sa fac, sa renunt sau sa incerc sa le schimb.mersi mult ca ati abordat tema,vad ca nu sunt singura ce trece prin asta si intr-un fel prostesc e o usurare ca am gasit cauza.succes

Mrs Bio spunea...

Imi pare rau ca am abandonat subiectul si blogul. Poate anul asta o sa-mi fac timp. Eu am renuntat la anticonceptionale intre timp.