vineri, 23 aprilie 2010

Suntem obsedate de frumusete

Frumusetea feminina a ajuns boala si obsesie a secolului 21. Nu numai ca idealul de perfectiune este azi foarte greu de atins, dar este intens mediatizat si poate fi foarte greu sa iti traiesti adolescenta sub aceasta presiune. Credeam ca lispa informatiei a fost un neajuns al generatiei mele si in general al comunismului, dar excesul de informatie si nefiltrarea corespunzatoare a acesteia reprezinta o tara si mai greu de dus.
Idealul de azi: bronzata, aranjata, machiata, inalta, cu sani (daca nu-i ai, iti pui silicoane, iar cea mai mica masura admisa este cupa C) si curbe apetisante, imbracata dupa ultimele trenduri (doamne cat am ajuns sa urasc acest cuvant), etc. Daca nu ar fi asa, nu ar mai exista toate aceste fete la TV, in publicatiile de scandal, pentru ca ambele medii ofera publicului doar ceea ce se vinde, ceea ce el cere.
Asa ca mergem la sala, tinem diete, ne trezim cu o ora mai devreme decat ar trebui ca sa avem timp sa ne spoim chipul in fiecare dimineata, ne cheltuim ultimii banuti pe o portie de cancer venit din tuburile stralucitoare ale solarului, cumparam haine in trend, ne omoram coloana cu tocuri impresionante, etc
Va urma....

4 comentarii:

ColourMePretty spunea...

Sincer,pe undeva ma regasesc in postarea ta. Sunt obsedata de aspectul fizic,mi-a creat destule complexe si s-a intamplat adesea sa stau in casa si luni in sir pentru ca luasem cateva kilograme sau ma pricopsisem cu minuni pe fata.Totusi,nu as vrea vreodata sa arat a plastic si nici a bomba sexy din simplul motiv ca am o pasiune pentru tipologia manechinelor,foarte subtiri si fara forme.Daca mi-as permite recunosc ca as corecta cate ceva,incepand cu microdermoabraziune sa scap de pori si pete si botox in ridurile nasolabiale pe care nu le mai suport.Si mi-as face perle pe post de dinti,sa rad din tot sufletul asa cum acum nu pot pt ca sunt putin deplasati. Plus diverse alte proceduri regasite in saloane. Dar de operatii mi-e teama si nici obsesia pentru aspectul fizic nu m-ar convinge sa ma supun chirurgiei.

Mrs Bio spunea...

Si eu ma ingrijesc, ma aranjez, mi-as face microdermoabraziune, as vrea uneori sa ma cateva kg in minus, dar nu sunt obsedata. Nu doar asta conteaza, nu e telul meu si in niciun caz nu ma impiedica sa ies din casa vreodata. Daca recunosti ca esti obsedata, poate reusesti sa-ti canalizezi energia si catre alte directii.

Iulia spunea...

Ne-ai uitar :( ?

Marilena spunea...

true! asa este..din pacate