joi, 31 iulie 2008

Hidratarea pielii uscate

Nu am pielea uscata, am mai spus-o, dar tinand cont de ingrediente si de toate informatiile pe care le am despre ele (de la prietene, de la consumatorii care isi spun of-ul pe diferite forumuri) ceea ce urmeaza sunt cremele pe care le-as alege pentru acest tip de ten.
1. Skin Rescue de la Barefoot Botanicals. Are arome de levantica, neroli si musetel. Calmeaza mancarimile, ideala pentru bebelusi, este organica. O gasiti la Rangali Are 50 g; pret 37 RON.


2. Clarins Face Treatment Oil - Blue Orchid, pentru pielea deshidratata. Este un ulei ce contine extracte de plante (orhidee, patchouli), ulei de alune ( efect antiimbatranire) si de arahide( cu proprietati de hidratare). Trebuie sa evitati zona ochilor, nu trebuie folosit in fiecare zi ci doar de 2-3 ori pe saptamana, seara. Gramaj: 40 ml; pret: 130-150 RON.
3. Crema Hidratanta Dr Hauschka , pentru piele uscata si matura. Este organica, contine extracte de diverse ierburi, din morcov, galbenele, ulei de arahide, masline etc. Gramaj: 30 ml; pret:100RON.

Arome racoritoare


Sunt 3 arome racoritoare tocmai bune pentru vara : Daiquiri de vanilie, Cosmopolitan cu ghimbir si Mojito cu pepene galben. Sunt de la Korres si costa 32 RON toate 3.

Fond de ten pentru vara

Desi nu vi-l recomand in zielele toride cu temperaturi de peste 30 de grade, poate unele dintre voi sunt dependente de acet produs de machiaj.
Fondul de ten perfect pentru vara ar trebui sa aiba o textura usoara, o putere de acoperire destul de mica (in general cele cu putere de acoperire mare se "vad" destul de evident pe fata) si multa apa in compozitie.
Nu v-ati plictisit sa vedeti "gletul" de pe chipul trecatoarelor? Nu stiu, nu inteleg si cred ca nu o sa inteleg niciodata de ce prefera femeile sa ascunda in loc sa ingrijeasca, sa schimbe radical in loc sa imbunatateasca... E de-a dreptul infiorator ce se poate ascunde uneori sub tone de machiaj, mai ales sub fondul de ten.
Cosurile, urmele lor sau alte probleme ale pielii se trateaza in primul rand si se ascund cu masura, cu bun simt. Pentru ca si machiajul este tot o forma de bun simt: il ai sau nu il ai.


1. Maybelline Pure Makeup, fond de ten gel, cu 50% apa. Contine musetel si aloe, calmeaza tenul, ii uniformizeaza aspectul. Nu acopera porii, potrivit pentru toate tipurile de ten. Trebuie sa acoperiti punctele problema cu un corector, inainte de aplicarea fondului de ten. Pret : 20 RON.

2. Crema hidratanta coloranta de la Nivea. Uniformizeaza aspectul pielii, hidrateaza si lumineaza. Toate tipurile de ten. Pret: 30 RON.

3. Chanel Tent Innocence fluid. Reflecta lumina, ascunde imperfectiunile, hidrateaza si protejeaza pielea fara sa o incarce. Incercati sa il gasitit online sau la un duty-free, la noi in magazine preturile sunt exagerate.
4. True Radiance de la Clarins. catifeleaza si lumineaza pielea. Arata foarte bine in orice tip de lumina. Pentru toate tipurile de ten.

miercuri, 30 iulie 2008

Uleiul pentru masaj

Poate fi facut in casa in functie de dorintele si nevoile terapeutice ale fiecaruia, prin amestecul unui ulei de baza ( de migdale dulci, din seminte de struguri, samburi de caise, susan, alune, masline, etc) si a cateva picaturi din uleiul esential dorit.
Exista si varianta comoda a unor uleiuri pentru masaj deja "preparate" pe care le gasiti in comert. Puteti sa il folositi si singure, in loc de crema de corp.
1. Uleiurile de la Herbagen cu : levantica si fenicul (dureri reumatice, relaxare), trandafir ( relaxare), portocale (anticelulitic, circulatie), geranium (tonifiere), ylang-ylang si patchouli (afrodisiac, regenerant celular). Gramaj:100 ml; pret: 7-10 RON.
2. Ulei de masaj si baie relaxant Organic Blue, cu muscata, lemn de cedru, ulei de cocos si de jojoba. Gramaj: 100 ml; pret 48 RON.
3. Ulei de migdale dulci cu aroma de muschi vanilat, de la Ardes. Proprietăţi: antivergeturi, nutritiv, calmant, împrospătează pielea şi o catifelează. Gramaj: 100 ml; pret: 38 RON.


4. Uleiurile de la The Body Shop : cu bergamota (energizant), cu lavanda, Monoi ( traditional din Tahiti - cu ulei de nuca de cocs, gardenii). Gramaj: 100 ml. Pret :50 RON.
5. Ulei solid pentru masaj Lush (produsele astea mi se par numai bune de mancat, dar asa sunt eu pofticioasa) : Amazonian (patchouli, ylang-ylang, mandarine), Soft Coeur(migdale, miere si ciocolata) si lista poate continua... Gramaj intre 30- 200g; pret: 20-40 RON.


6. Ulei pentru masaj de la Greenland, cu ghimbir si grapefruit. Gramaj: 125 ml; pret: 25 RON.

L'Oreal, Solar Sublime


Este un spray pentru ingrijire si protectie solara. Nu ingrasa parul deloc, are o textura usor uleioasa, hidrateaza, pastreaza stralucirea culorii. Se poate folosi pe parul umed sau uscat, inainte sau in timpul expunerii la soare.
Eu il folosesc ca produs de styling pentru definirea buclelor in mod natural si lejer.
Il gasiti in saloanele de infrumusetare, el facand parte din gama profesionala L'Oreal.

Vitamina C, un element de baza in lupta contra ridurilor

Multe persoane inca mai cred ca hidratarea pielii tine numai de exterior sau ca se pot rezolva problemele doar cu o crema minune. Primul pas spre o piele frumoasa este interiorul, cu ce alegem sa o hranim. Si nu vorbesc despre cei 2 litrii de apa consumati ci si despre stilul de viata. Un stil de viata sanatos (miscare, alimentatie, spirit) isi pune amprenta benefica si asupra pielii noastre.
Fumatul, poluarea, grasimile, zaharul, alcoolul, stresul dauneaza si pielii, nu numai sanatatii.
Puterea unui singur ingredient
Vitamina C asigura in proportie de 80% protectia impotriva radicalilor liberi. Vitamina C in stare pura si stabila este pana in acest moment cel mai bun aliat in lupta contra ridurilor. Un fresh de citrice in fiecare zi si o masca cu vitamina C in stare pura aplicata saptamanal va lumineaza pielea. Eu am fost fumatoare pana acum o luna si nu s-a vazut asta pe tenul meu, datorita acestor trucuri. Surse de vitamina C: papaya, portocale, broccoli, ardei gras, capsuni, grepfruit, pepene, rosii, mango, cartof, varza, spanac, lamaie, varza, afine, etc.
Un medic american a demonstrat in 1992 ca vitamina C determina la nivelul pielii cresterea sintezei de colagen si este un antioxidant major al radicalilor liberi, avand un efect puternic antiinflamator. Are proprietati antiinfamatorii, poate calma pielea supusa diversilor factori care o agreseaza.
In 1998, tot un medic din State a demonstrat ca tratamentul cu vitamina C pura si stabila aplicata pe ten timp de 90 de zile duce la diminuarea ridurilor cu 84,2 la suta a ridurilor, la cresterea fermitatii pielii cu peste 47 la suta si a tonusului cu 26,3 la suta.

vineri, 25 iulie 2008

Uleiul pentru cuticule

Nu am crezut in manichiura spa si nu sunt un fan nici acum. Prefer clasica forfecuta pentru cuticule. Insa ajunsesem sa o folosesc din ce in ce mai des, chiar la 4-5 zile. Pana am descoperit la myway studio uleiul de cuticule de la OPI. Mi-am luat si un betisor cu care sa le imping si am inceput sa il folosesc in fiecare zi. Acum imi fac manichiura odata la 10-12 zile. Imi schimb doar culoarea ojei in acest timp.

luni, 21 iulie 2008

Viniferolul, noul ingredient minune

Viniferolul este extras din tije de vita de vie, neaparat soiuri de Bordeaux. Cerecetarile au demonstrat ca are puternice actiuni antirid.
Ce face?
Restabileste echilibrul metaboloic al pielii prin actiunea puternic antioxidanta, avand ca rezultat incetinirea dezorganizarii celulare. Restructureaza si regenereaza pielea in profunzime, reduce inflamatiile, mareste capacitatea corpului in combaterea toxinelor si ajuta in lupta contra acumularii grasimilor din celule.
Gasiti acest ingredient in gama antiimbatranire de la Ivatherm.

Green People


Asa se numeste ultima aparitie pe piata romaneasca de cosmetice organice. Deodorantul roll-on fara parfum de la Green People a fost desemnat "cel mai bun deodorant natural" anul acesta de revista Natural Health&Beauty" din Marea Britanie.

miercuri, 9 iulie 2008

O noua gama de dermatocosmetice

Romania devine din ce in ce mai interesanta ca piata de desfacere pentru industriile de moda si frumusete. Am observat, mai ales in ultimul an, o crestre a produselor de provenienta poloneza pe piata noastra. Produse de calitate. Ei stiu sa se vanda, incepand de la ambalaj si terminand cu calitatea, mult mai bine decat o facem noi. Reusesc sa creeze brand-uri.
Unul dintre ele este Iwostin, o linie de dermatocosmetice care a luat nastere in 2002. In Romania vor fi disponibile urmatoarele produse din gama Iwostin: apa termala Iwostin, sapunul dermatologic, gelul pentru spalare, laptele demachiant hidratant, lotiunea tonica purificatoare-calmanta, crema hidratanta, crema intens hidratanta SPF 20, lotiunea hidratanta pentru corp, crema semigrasa, crema nutritiva pentru noapte cu vitaminele C, E, crema pentru maini SPF 10, gelul contur ochi.

marți, 8 iulie 2008

Gel de curatare cu alge marine


Gel-spuma de la Body Shop, cu menthol si alge marine, destinat tenului mixt si gras, fara sapun. Mentholul ar trebui sa iti dea o senzatie de prospetime si racoare, dar mie imi pisca fata intr-un mod neplacut. In plus nu poate fi folosit in jurul ochilor, e usor agresiv pentru zona repectiva.

luni, 7 iulie 2008

Am descoperit ceva....


... Polyvore
Si m-am jucat de-a stilistul cu o rochie in stilul anilor '50, versiune disco, de zi in stil colonial, diva. E foarte simplu: iti faci cont si dupa poti creezi diferite seturi. Din diverse domenii. Bucurati-va!

marți, 1 iulie 2008

Balsam fara clatire, pt "ondulate"

Am descoperit balsamul ce nu necesita clatire acum 4 ani. Primul pe care l-am folosit a fost si cel mai bun de pana acum, dar din pacate nu se mai gasete pe piata romaneasca, KMS. Daca plecati in afara tarii si aveti norocul sa gasiti produsele, isi merita toti banii, chiar mai multi.
Anul trecut am mai descoperit unul, de la Tony&Guy. E mai mult un balsam cu efect de spuma, destinat parului ondulat. Va ajuta sa il aranjati natural si il cuminteste. Eu nu am incercat sa renunt la balsamul normal atrunci cand l-am folosit. Daca aveti parul nici drept, nici ondulat, stiti textura aceea nedefinita care ne scoate din sarite, pana la nivelul umerilor si filat, e produsul perfect. O sa obtineti niste bucle naturale si sexy, cam ca cele de la apa marii, intr-un minut.

Dupa plaja


In weekend am fost la mare si am stat in soare ca "innecata". Piele rosie si fierbinte, cunoasteti senzatia. Asa ca mi-am achizitionat un lapte hidratant de corp pentru dupa plaja de la Ivatherm (gama romaneasca de dermatocosmetice, produse in Franta cu apa termala de Herculane). Hidrateaza, calmeaza si restructureaza pielea sensibila, reduce roseata si mancarimile, usturimea si senzatia de "piele intinsa". Le face pe toate exact cum scrie pe eticheta.
Si de ce nu ar reusi cand are in compozitie aloe vera, ulei de masline, unt de karite, vitaminele A,C,E, alfabisabolol (extract natural de Vanillomopsis Erythropapa- arbore al padurilor amazoniene- este hipoalergenic si are puternice proprietati antiinflamatoare), ceara de albine, apa termala Herculane.
Poate fi folosit chiar si pentru fata ca baza de machiaj.
Info: Statiunea Baile Herculane se afla la 40 km de Drobeta Turnu Severin, la o altitudine de 160 m, in Valea Cernei, intre pereti inalti de calcar. Parcul National Domogled – Valea Cernei , de o frumusete aparte, rivalizeaza cu cele mai renumite parcuri nationale din lume.
Baile Herculane este cea mai veche statiune balneara din Romania, atestata documentar ca statiune din 153 e.n., de 1853 ani si cunoscuta pentru efectele terapeutice miraculoase ale apelor sale termale. Romanii au denumit-o ”Ad aquas herculi sacras” (La apele sacre ale lui Hercule).
In timpul celor aproape 165 de ani de dominatie romana in Dacia, statiunea Baile Herculane era bine cunoscuta si foarte apreciata de aristocratia romana. Inca exista la Herculane amenajarile in stanca, conductele , apeductele, baile romane. Au fost descoperite sase statuete dedicate zeului Hercules, dupa care s-a dat numele statiunii. O copie de bronz a uneia dintre ele, realizata in 1874, a devenit simbolul locului.
Statiunea termala de pe valea Cernei este renumita inca din Roma Antica pentru izvoarele ei tamaduitoare. A fost admirata de personalitati de-a lungul timpului, de Imparatii Iosif al II-lea, Francisc I, Franz Iosef. Imparateasa Elisabeta descrie in jurnalul ei farmecul statiunii Herculane.

I Profumi di Pantelleria



Daca sunteti in cautarea unei arome proaspete de vara, dar care sa nu fie obtinuta in urma a zeci si zeci de focus-grupuri si care sa nu aiba un target "young, urban", ci doar un o poveste in urma careia s-a nascut si multa personalitate, vizitati magazinele Beautik si incercati I Profumi di Pantelleria.
Ideea acestor parfumuri s-a nascut in noaptea Anului Nou 1997, din dorinta unor prieteni, oaspeti obisnuiti ai insulei Pantelleria, perla neagra a Mediteranei, de a aduce tribut fumusetii ei salbatice, misterioase. Aromele vinurilor zibibbo (vino liquoroso) si Krug, al caperelor, dar mai ales ale falezelor salbatice, ale cararilor neumblate, ale tufisurilor salbatice care cresc nestingherite in cratere, toate stropite cu nostalgie, sunt inchise in sticlele minimaliste ale parfumurilor Pantelleriei.

Info: Insula Pantelleria ( denumirea veche Cossyra ) este o insula din apropierea Siciliei, de origine vulcanica. Arheologii au descoperit aici urme unor locuinte vechi de 35 000 de ani. Primii locuitori au fost de origine iberica, urmati de cartaginezi (au fost gasite morminte din razboaiele punice), romani, arabi, turci. A fost sub stapanirea printilor de Aragon si a regelui Roger de Sicilia.
Pantelleria inseamna "Fiica a Vantului", care reprezinta vanturile puternice ce vin dinspre coasta de nord a Africii.
Pantelleria este cunoscuta pentru productia de vinuri licoroase de culorare "piersica aurie", provenite din cele trei podgorii ale insulei.

Mierea este o minune

Mierea este un ingredient minune, nu doar in alimentatie ci si in cosmetica.
Mierea cu argila cosmetica este ideala in profilaxia ridurilor.
Mierea amestecata cu branza de vaci proaspata e o masca relaxanta antirid. Pentru tenul pigmentat, adauga cateva picaturi de lamaie.
Mierea cu banana este nutritiva pentru ten.
Mierea cu lapte este ideal s-o adaugi in apa pentru o baie relaxanta.
2 lingurite de miere amestecate cu pulbere fina din cojile uscate bine a 10 oua se aplica pe fata demachiata, se lasa sa actioneze 30 de minute si se clateste cu apa rece.
Amesteca 1 lingura de miere cu 2 linguri de migdale (fin macinate) si 1 lingurita de zeama de lamaie. Intinde pe fata, evitand zona ochilor, si maseaza cu blandete. Indeparteaza cu apa calduta dupa 15 minute.
Mierea cu ulei de masline si galbenus de ou este o masca pentru regenerarea si revigorarea parului. Se aplica pe parul curat, umed si se lasa 2 ore.
O fiola de laptisor de matca si ser fiziologic se amesteca bine si se aplica pe fata, gat si decolteu in fiecare seara, timp de 10 zile. Este un excelent tratament antirid pentru pielea matura (peste 40 de ani).
Articol preluat din revista femeia